שאלות נפוצות

בחלק זה של האתר מוצגות שאלות המופנות אלינו לעתים קרובות.
לחיצה על כותרת השאלה תציג את התשובה תחתיה.
אם ברצונכם לשאול שאלות נוספות, אתם מוזמנים לשלוח אלינו מייל לכתובת office@wuwei.co.il.

על האימונים

הקבוצות הסדירות מיועדות למתאמנים מעל גיל 15, וכיום מתאמנים בהם גם מתאמנים בני חמישים ויותר המגיעים לרמות כושר יוצאות מגדר הרגיל.

נוסף לכך אנו מפעילים בערים מסוימות גם קבוצות ייעודיות למתאמנים מבוגרים (בני ארבעים ומעלה, במקרה שאינם מעוניינים להצטרף לאחת הקבוצות הרגילות) ולגילאי 13 ומעלה.

למידע מלא על הקבוצות השונות ופעילויות נוספות של השיטה - לחצו כאן.

אחת המטרות המרכזיות של האימונים היא לשפר את בטחונם ואת מצבם הגופני של המתאמנים – ולא להביא לפציעות מיותרות. אנחנו מאמינים שאדם צריך לצאת מהאימון במצב טוב יותר משנכנס אליו.

מטרה מרכזית לא פחות היא להנחיל מיומנות קרבית, לבחון אותה ולשפר אותה.

לאור זאת, יש באימונים שלנו קרבות מגע מלא, אך אלה אינם מתקיימים בכיתות המתחילות, אלא רק ברמות אימון מתקדמות יותר, בין מתאמנים שרכשו הן את הכלים להילחם והן את היכולת לשלוט בעצמם ולא להסב נזק מיותר לחברים לאימון.

חלק מן הקרבות האלה מתקיימים עם ציוד מגן. אחרים מתקיימים בלעדיו. כך או כך, הקרבות אינם תחרותיים בשום צורה: הם משמשים כלי חשוב ליישום ולבחינה של הטכניקות ושל היכולות הפיזיות, ובשום פנים ואופן אינם מיועדים לטיפוח האגו או להשפלה או הבסה של הזולת. בן הזוג שלנו לקרב הוא המראה שמשקפת את היכולות שלנו – לטוב ולרע.

לא.

חלק מן העבודה בקבוצות המתחילים נוגע לפיתוח ההדרגתי של הכושר הגופני, על כל היבטיו.

כל אדם שאינו מנוע מכך מבחינה רפואית יכול להתחיל באימונים ולשפר את יכולותיו הגופניות באופן מונחה ומדורג.

בסופו של דבר מגיעים לרמות כושר גבוהות ביותר, אך מן המתאמן המתחיל נדרשים רק הרצון והנכונות להתאמץ ולהשקיע.

אנחנו עובדים עם הגוף, לא נגדו – ומעמיסים עליו כדי לאפשר לעצמנו בנייה והתנהלות פיזיות טובות יותר, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

האימונים כוללים עבודה פיזית מדורגת אך אינטנסיבית, ובכלל זה שיפור הכוח, הסבולת והגמישות, וכן רכישת ידע כיצד לאמן ולהתנהל עם הגוף (גם באימון וגם בשגרה מחוצה לו). יתר על כן, לצד העבודה באימון עצמו, מאסת השריר הנבנית בזכותו שורפת אנרגיה רבה יותר גם בשעת מנוחה.

במלים אחרות: עבודה נכונה ורצינית באימונים, לצד הקפדה על תזונה נכונה, מסייעות גם להרזיה.

באימונים יש מימד מנטלי, ואנחנו מאמינים שבכל עשייה יש לשלב רצון ומחשבה.

כפי שמעיד שמה של השיטה, השאיפה היא להגיע למצב של "וו-ווי" – "פעולה ספונטנית"; תגובה קרבית שמתאימה לרגע ללא תכנון מראש.

שמה העברי של השיטה הוא "התנועה הספונטנית", והדרך שמובילה לשם מחייבת בעינינו התמודדות מנטלית אינטנסיבית, חקירה נאמנה וכנה של יכולותינו, ודגש ניכר על הכרה של הגוף, של הטכניקות ושל עקרונות מנטליים וביו-מכניים.

אנחנו לומדים להתגבר על מכשולים ועל קשיים, ושואפים להביא את יכולת ההתמודדות הזאת ואת ההיכרות המתחדדת עם עצמנו גם אל חיינו שמחוץ לאימונים.

במסגרת האימונים הסדירים בוו-ווי גונג-פו נלמדים שלושה כלי נשק: נונצ'קו, מקל בינוני וסכין.

נונצ'קו נלמד ככלי מבוא, לשליטה בסיסית ופיתוח קורדינציה ותפישה של עצם השימוש בכלי נשק.

ברמות המתקדמות יותר נלמד השימוש במקל, ואחריו השימוש בסכין שיסוף. אלה כלי נשק קטלניים, שלעבודה איתם יש בעינינו השלכות מעשיות גם מחוץ לאימונים, ולכן יש דגש רב יותר הן על השימוש בהם והן על ההתגוננות מפניהם.

אין בשיטה שימוש ולמידה של ירי, אך יש בה אימונים שבהם לומדים להתגונן מפני תוקף עם נשק חם.

ככלל, הפן הקרבי של האימונים מתמקד בטכניקות פרקטיות.

לפעמים אנחנו נהנים לאתגר את עצמנו בעשייה פיזית לא רגילה, כולל בעיטות גבוהות במיוחד, מעברי מכשולים, תרגילי קרקע למיניהם וכדומה, אך מתייחסים לכך כפעילות העשרה מגוונת ומאתגרת, לא כחלק מן האימונים הסדירים.

המיומנויות הפיזיות והמנטליות הנרכשות באימונים משרתות מגוון רחב של צרכים ושל מטרות, הנבדלים זה מזה בין מתאמן למתאמן.

ככלל, לצד היכולת החשובה להגנה עצמית, האימונים מסייעים בשיפור הכושר הגופני, יכולת הריכוז והיכולת להתמודד עם לחצים ואתגרים גם בבית, במקום העבודה וכן הלאה.

חשוב לא פחות מזה, ההתמודדות עם הקושי הפיזי והמנטלי של האימונים מסייעת גם לפיתוח של ביטחון עצמי אמיתי – כזה שנובע מתוך היכרות כנה עם עצמנו, עם היכולות שלנו (שלא תמיד הכרנו בהן) ועם המגבלות שלנו (שלפעמים העדפנו להתעלם מהן).

נוסף על אלה, יש חשיבות גדולה גם ליכולת להימנע מעימותים. יכולת זו נרכשת הודות למודעות לסביבה ולסכנות פוטנציאליות; הודות לכך שאנו לומדים לא להיחפז למצבים מסוכנים מטעמים מגוחכים של "כבוד" ושל אגו; והודות ליכולת להפגין אסרטיביות נחרצת.

על סמך ניסיון של שנים ושל מאות מתאמנים – בהחלט כן.

אימונים כמובן אינם תחליף לטיפול רפואי במקרים הרלבנטיים, אך העבודה הנכונה עם הגוף מביאה לא פעם לתוצאות מפתיעות הן מבחינת החלמה מפציעות, הן מבחינת היכולת להימנע מפציעות עתידיות והן בשיפור של מצבים כגון אסתמה, שרירי גב חלשים, גב תפוס, חולשה ברגליים וכדומה.

כמעט כל אימון כולל חימום, עבודה על כושר גופני, טכניקות הגנה והתקפה קרביות, עבודה עם ובלי בן זוג, עבודה על גמישות וכן הלאה.

עם זאת, אנחנו דוגלים בספונטניות ובגיוון, ובשילוב של מחשבה במקביל לעשייה. למרות הבסיס המשותף לרוב האימונים, גם מתאמנים בעלי ותק של עשרים שנה ויותר יעידו שמעולם לא היה להם אימון שחזר על עצמו.

השורשים ההיסטוריים של וו-ווי גונג-פו קשורים לווינג צ'אן קונג-פו, שיש בה קאטות. כאשר פתח ברוס לי את בית הספר שלו, שמתוכו הגיע מייסד השיטה שלנו, הוא השאיר את רוב הקאטות (המכונות באמנויות הלחימה הסיניות "צורות", forms) מחוץ לתוכנית האימונים.

אצלנו נותר מספר מצומצם של צורות (ובכלל זה מערכי עבודה על בובת עץ), והן חלק מחומר הלימודים המתקדם בלבד. בגלל אופי האימונים ואופי השיטה, הדוגלת בפעולה ספונטנית ומבקשת לצמצם למינימום את העבודה התבניתית, בשנות האימונים הראשונות נלמדת צורה אחת בלבד.

לשתות הרבה ולאכול היטב במשך היום. מומלץ להפסיק לאכול כשלוש עד ארבע שעות לפני האימון, ולהפסיק לשתות כל דבר מלבד מים כשעה לפני האימון.

אל האימון עצמו יש להגיע עם חולצה קצרה ומכנסיים ארוכים, וכן נעלי התעמלות נוחות.

מתאמנים המרכיבים משקפיים נדרשים לברר מראש אם העדשות עשויות זכוכית או פלסטיק. כדי למנוע תאונות, איננו מאפשרים להתאמן עם עדשות עשויות זכוכית.

על השיטה

קונג-פו וגונג-פו הן שתי צורות לכתוב ולהגות אותו ביטוי בקנטונזית ובמנדרינית – שתיים מן השפות הרווחות בסין.

פירוש הביטוי הוא "עשייה עילאית", "עבודה קשה" או פשוט "מיומנות". טבח יכול להיות בעל קונג-פו בבישול כשם שכנר יכול להיות בעל קונג-פו בנגינת כינור, וכשם שאמן לחימה יכול להיות במיומנויות הלחימה שלו.

השימוש באומנויות לחימה בביטוי "קונג-פו" מעיד על הרצון להתקדם, להשתפר ולהגיע לרמה עילאית של עשייה. המונח הסיני שפירושו "אמנות לחימה" הוא למעשה "וו-שו".

לקריאה נוספת אודות המושגים ומינוחים נוספים באומנויות לחימה - בקרו במאמרים שלנו: "גונג-פו/קונג-פו ומה שביניהם".

"קונג פו" הוא שם כולל שהודבק במערב לאמנויות לחימה רבות ושונות מאוד זו מזו.

בתור אומנות לחימה, וו-ווי גונג-פו באופן ספציפי שואפת לספק למתאמנים בה כלים של הגנה עצמית, ולהכשיר לוחמים שיידעו להגן על עצמם במקרה הצורך. גם משום שיידעו לא להיכנס מלכתחילה למצבי סכנה שניתן להימנע מהם וגם משום שאנחנו עושים את המירב כדי להטמיע טכניקה פשוטה ויעילה, ובמקביל לבנות את היכולת המנטלית ליישם אותה במקרה הצורך.

במצב אמת, לא "השיטה" נלחמת, אלא האדם.
ואנחנו לא בונים שיטה. אנחנו בונים לוחמים.

וו-ווי גונג-פו היא אומנות לחימה, ואנחנו בפירוש שואפים להעניק למתאמנים בשיטה יכולת הגנה עצמית. יכולת זו כוללת לא רק מיומנויות טכניות, אלא גם את התבונה להימנע במידת האפשר ממצבי אלימות – בין היתר באמצעות היכולת להקרין מוכנות לכל מצב אפשרי.

את היסודות הטכניים הרלבנטיים להגנה עצמית אנו מתחילים להנחיל כבר באימון הראשון. עם זאת, קצב ההתקדמות של כל מתאמנת או מתאמן הוא עניין אינדיבידואלי מאוד. כדי להשיג יכולת אמיתית להגנה עצמית נדרש שילוב של יכולות טכניות, פיזיות ומנטליות – וכל אדם רוכש את היכולות האלה בקצב שונה. יש מתאמנים שירכשו יכולת טכנית בסיסית להגנה עצמית בתוך כמה חודשים, בעוד שאחרים יזדקקו לכמה שנים.

כך או כך, אנחנו מאמינים שיכולת ההגנה העצמית אינה דבר שאפשר לרכוש כמו שרוכשים מכונית, מקרר או לחמנייה, אלא מיומנות שגם לאחר שרוכשים אותה בצורתה הראשונית צריך להמשיך לפתח ולטפח באמצעות גירוי מתמיד ואתגר מתמיד.

זו גם אחת הסיבות שבוו-ווי גונג-פו אין תחרויות או קרבות זירה. יש רק הניסיון המתמיד של כל מתאמן ומתאמנת להשתפר, לדחוק את הגבולות האישיים ולגבור על המכשולים והאתגרים שהם מציבים לעצמם – ושהמאמנים שלהם מציבים עבורם. רכישה של יכולת הגנה עצמית היא חלק חשוב מאוד באימונים, אבל בפירוש אינה החלק היחיד. מתאמנים ומתאמנות מגיעים לשיטה גם כדי לשפר את הביטחון העצמי, כדי לשפר את הכושר הגופני, לאפשר לעצמם לשלוט בגוף, לחשוב תחת לחץ, להגיב נכון, לבנות חוסן מנטלי, וכמובן, כדי ליהנות מעצם העבודה.

בהחלט.

השיטה שלנו מבוססת על שיטת ווינג צ'אן קונג-פו, שהומצאה בידי אשה – ובנויה כדי לתת את מיטב הכלים גם ללוחם או ללוחמת שאינם משתווים ליריביהם מבחינת גודל וכוח פיזי.

סוג הטכניקות ב"תנועה הספונטנית" וההקפדה על ביצוע נכון שלהן מיועדות לתת לכל מתאמן ומתאמנת, חזקים כחלשים, את מיטב הכלים שיאפשרו להם להתמודד עם כל יריב, חזק כחלש.

בין עשור לאף פעם.

למעט מבחן החגורה הראשון, המתקיים לאחר כשנה של אימונים, כל מבחני החגורה בוו-ווי גונג-פו מתבצעים על פי קצב ההתקדמות האישי וההשקעה באימונים ומחוצה להם.

כן.

כמה מהמאמנים בשיטה מעבירים גם אימוני קונג-פו פרטיים, וכולם מוסמכי מכון וינגייט כנדרש על פי חוק הספורט.

לצד זאת אנחנו מעבירים גם סדנאות וסמינרים לחברות, לעסקים ולגופים אחרים.

למידע נוסף על פעילויות השיטה לחצו כאן

לפרטים מלאים מומלץ לפנות אל המשרד שלנו בטלפון 0722-11-6616 או במייל office@wuwei.co.il.

כמו שאמר ברוס לי, ואמרו גם אחרים, "חגורה טובה בשביל להחזיק את המכנסיים".

המכנסיים שרובנו מתאמנים איתם תפורים היטב, כך שהחגורות לא נחוצות לנו אפילו לצורך זה.

אנחנו מאמינים בחשיבות הלימודית והעקרונית של מבחני הדרגה, ופחות בחשיבותה של הדרגה עצמה. לאור זאת, החגורות היחידות המוענקות אצלנו כחגורות ממש הן החגורה השחורה והחגורה האדומה, השמורה לראש השיטה. דרגות קודמות מוענקות כתעודות.

תפישה זו, כמו גם מערכת החגורות והדרגות שלנו עצמה, הגיעה מבית הספר של ברוס לי.

לא.

כפי שצוין לעיל, ברמות מתקדמות מתקיימים אצלנו קרבות במגע מלא, עם ציוד מגן ובלעדיו, אך אלה אינם תחרותיים בשום צורה. השיטה אינה מיועדת לכך ואינה מעודדת תחרות בין מתאמנים – התחרות בין כל מתאמן או מתאמנת לבין עצמם היא די והותר.

ירשנו מאומנויות הלחימה הסיניות תארים נהוגים למאמנים הבכירים, אבל "מאסטר" אין לנו.

בעינינו, המושג עצמו רומז על ריחוק ועל מושלמות, ושני אלה זרים לאופן שבו אנחנו תופשים את האימונים. כל המאמנים שלנו, ובכללם ראש השיטה עצמו, ממשיכים באימונים עם כלל התלמידים בשיטה, ומאמינים שתמיד יש גם להם לאן להתפתח ובמה להשתפר. הם גם יודעים שהדרך היחידה לשיפור ולהתפתחות היא המגע הקרוב והמתמיד עם מתאמנים ומאמנים אחרים.

אחד מאומני הלחימה הראשונים הידועים בכך שקידמו את האפשרות של עירוב בין אומנויות לחימה שונות היה ברוס לי, שהיתה לו תרומה יוצאת מגדר הרגיל לעולם אומנויות הלחימה המערבי בכלל ולהלך המחשבה שהוביל לקיומן של תחרויות ה-MMA כיום בפרט.

וו-ווי גונג-פו התפתחה מתוך בית הספר שהקים ברוס לי, וממשיכה את דרכו מבחינת הבחינה וההשתכללות המתמידות של הטכניקות בה, כמו גם מבחינת השאיפה להתאים אותן לעולם משתנה ולאתגרים משתנים.

מבחינה זו, וו-ווי גונג-פו היא "אומנות לחימה שלמה": היא כוללת עבודה בעמידה, עבודת בריחים, הטלות, עבודת קרקע ושימוש בכלי נשק.

איננו עושים "MMA" מבחינה זו שוו-ווי גונג-פו אינה מיועדת לזירה ואינה מאפשרת או מעודדת תחרויות ממין זה בין המתאמנים בה.


פנו אלינו